De alentejaanse keuken

De Alentejo is gastronomie en wijn. In de Alentejo kan men heel goed eten en drinken. Eten, drinken en kleine hapjes tussendoor eten zijn rituelen, een manier van samenleven, ontvangen en feestvieren. Het gezegde gaat dat bij een echte Alentejaner, al heeft hij veel of weinig, de tafel altijd gedekt staat. En dat is waar.

De Portugezen zijn ook echte zoetekauwen, van traditionele recepten tot recente innovaties uit de gourmetkeuken, van hartige hapjes tot traditioneel- en kloostergebak. In de Alentejo komt u alles tegen. De wijnen, kazen en gerookte producten zijn uitstekend. Het gebak is een goddelijke zonde. Besteed tijd aan deze ontdekking.

Combineer een goed restaurant met de echte volkskeuken, die u vaak kunt vinden in het dorpscafeetje waar de mannen aan het eind van de dag bij elkaar komen om wat kleine hapjes te eten. Proef de wijnen in de wijnkelders, in rechtstreeks contact met de makers van de wijn. De Alentejaanse keuken is rijk aan smaken die altijd gebaseerd zijn op de producten van het platteland in het bijzonder de fundamentele trilogie: brood, olijfolie en kruiden.