Foros do Locário

Dit gehuchtje ligt nabij O Nosso Mundo en is prachtig gelegen net voor het stuwmeer. In de mini mercado kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen met produkten vers van het land. Vanaf het winkeltje loopt u binnendoor naar het dorpscafé waar u gezellig een kopje koffie kunt drinken en met de plaatselijke bewoners een praatje kunt maken. De Portugezen zijn zeer vriendelijk en gastvrij !

Sao Domingos

Dit kleine dorpje ligt op slechts 15 autominuten van O Nosso Mundo. Vergeet onderweg naar dit dorp niet te stoppen bij de zeer grote  kolonie ooievaars met nesten in de boomtoppen van oude kurkeiken. In de zomermaanden ziet u ook de prachtige groene rijstvelden. U kunt er boodschappen doen in de mini mercado en koffie drinken in een van de cafeetjes aan het pleintje. Tegenover het dorpswinkeltje treft u piepklein bakkerijtje aan met heerlijk Alentejaans brood. Tevens kunt u een bezoek brengen aan het plaatselijke Farinha museum. In het authentieke dorpsrestaurant wisselt dagelijks de dagschotel van vlees en vis.

Cercal

Cercal do Alentejo, op nog geen 10 km van de kust is een gezellig dorp met een aantal winkeltjes en een grote supermarkt. Op het centrale plein van het dorp vindt u een pastelaria met heerlijk gebak en andere traditionele gerechten. Op de diverse terrassen van de vele restaurantjes aan het plein is het heerlijk genieten en erg smakelijk eten tussen de uiterst vriendelijke Portugezen. Kijkt u ook eens achter het plein in de vele leuke straatjes, hier vindt u o.a. een overdekte markt met heerlijke verse streekproducten.