Vila Nova de Milfontes

Vila Nova de Milfontes, ook wel genoemd Stad van de 1000 fonteinen, eens een visserplaats en nu in de zomer een bruisende en geliefde badplaats voor de Portugezen. U vindt er heerlijke stranden zowel aan de Atlantische kust als aan de monding van de rivier de Mira. In de zomer kunt u op het strand heerlijk eten in de diverse restaurants. De badplaats biedt volop winkels, restaurants en een discotheek. Vanaf het steigertje bij het oude kasteel kunt u een rondvaart maken in de typische kleurrijke vissersboten.

Porto Covo

Een vissersdorp met een mooi, door kleine huisjes omgeven, typisch Portugees plein. Het strand is prachtig wit van kleur en het zand is zeer fijn en schoon. Vanuit het haventje kun je je over laten varen naar het eilandje Pessegueiro. In de zomer bruist het stadje door de vele vnl. Portugese toeristen. Er zijn dan ook vele winkeltjes, restaurantjes en cafeetjes.

Almograve

In het dorpje Almograve vindt u een aantal restaurants waar lokale gerechten worden geserveerd met speciaal de nadruk op lokaal gevangen, verse vis en schaal- en schelpdieren. Het strand is bereikbaar via een houten loopbrug door de duinen en ligt prachtig tussen de rotsen, die plaatselijk wel zo’n 40 meter hoog zijn. Op de rotsen groeit een grote varieteit aan planten en in de buurt zijn veel zeevogels te spotten. Het gebied behoort tot het Parc Natural en zelfs met onstuimig weer is het hier prachtig !