Lissabon

Lissabon ook wel “de witte stad” genoemd verheft zich boven de noordelijke oever van de Taag en strekt zich uit over zeven heuvels. Lissabon voelt, ondanks dat het een wereldstad is, prettig en gemoedelijk aan. Er zijn veel verschillende wijken met een eigen karakter en bezienswaardigheden. Of je nu door nauwe straatjes met koffiehuisjes, restaurants en fado wilt dwalen, of liever monumenten, kloosters en musea bezoekt, Lissabon biedt enorm veel mogelijkheden. Lissabon biedt een gevarieerd uitgaansleven met klassieke muziek, fado, dans, opera en concerten.

 

 

Santiago do Cacém

Deze prachtige historische stad heeft alles voor een cultureel dagje uit. Er zijn diverse gezellige pastelarias en restaurants, ook vindt u er twee grote supermarkten. Bezoek vooral het oude gedeelte met het kasteel, het openluchtmuseum Mirobriga met Romeinse overblijfselen, het Badoca safaripark en het stadspark met het museum. Ook heel leuk is een bezoek aan de oude molen die geheel gerenoveerd is, en het authentieke stadscentrum met smalle steile straatjes.

Évora

In het hart van de Alentejo ligt de historische stad Evora, opgenomen in de Wereld Erfgoedlijst van Unesco. De vele monumenten, opgericht door de belangrijkste kunstenaars van verschillende perioden, zijn getuige van het levendige, culturele en artistieke historische verleden van de stad. Bezoek de vele paleizen, pleinen en smalle straten. Ze maken allemaal deel uit van het rijke erfgoed van deze museumstad.