Foros do Locário

Dit gehuchtje ligt nabij O Nosso Mundo en is prachtig gelegen net voor het stuwmeer. In de mini mercado kunt u terecht voor uw dagelijkse boodschappen met produkten vers van het land. Vanaf het winkeltje loopt u binnendoor naar het dorpscafé waar u gezellig een kopje koffie kunt drinken en met de plaatselijke bewoners een praatje kunt maken. De Portugezen zijn zeer vriendelijk en gastvrij !

Bicos

Het pittoreske dorpje Bicos ligt dichtbij O Nosso Mundo en biedt allerlei basisvoorzieningen zoals de bekende pastelarias, restaurants, een postkantoor en bezinestation, pinautomaat en enkele winkeltjes. Drink een Bica (klein maar sterk kopje Portugese koffie) en geniet van de vers gemaakte zoetigheden van de plaatselijke pastelaria.

Cercal

Cercal do Alentejo, op nog geen 10 km van de kust is een gezellig dorp met een aantal winkeltjes en een grote supermarkt. Op het centrale plein van het dorp vindt u een pastelaria met heerlijk gebak en andere traditionele gerechten. Op de diverse terrassen van de vele restaurantjes aan het plein is het heerlijk genieten en erg smakelijk eten tussen de uiterst vriendelijke Portugezen. Kijkt u ook eens achter het plein in de vele leuke straatjes, hier vindt u o.a. een overdekte markt met heerlijke verse streekproducten.

Odemira

Het gebied rondom het mooie stadje Odemira is het meest afwisselend van de provincie Alentejo, hier vindt je valleien, heuvels, bergketens, rivieren en stuwmeren. Er is een ruim aanbod van winkeltjes en restaurantjes en zelfs een bioscoop. Bezoek ook eens de prachtige bibliotheek bovenin de stad, van daaruit heeft u een prachtig uitzicht op de rivier de Mira met de mooie onlangs aangelegde wandelpromenade.